“Geens gaat deurwaarders strenger aanpakken” (De Standaard)

“Gerechtsdeurwaarders die systematisch te veel aanrekenen, die onethisch te werk gaan bij het innen van schulden of er commerciële activiteiten op nahouden, moeten harder worden aangepakt volgens Geens.

Op een meeting met de beroepsvereniging van deurwaarders vroeg Geens donderdag met aandrang om een onafhankelijke ombudsman. ‘Mensen zouden daar bijvoorbeeld bij terechtkunnen als ze van oordeel zijn dat ze niet correct werden behandeld’, legde hij uit. Vandaag moet iemand met een klacht immers bij de deurwaarders zelf aankloppen.

De minister wil echter verder gaan en spreekt van een hervorming. ‘Het statuut van gerechtsdeurwaarder als openbaar en onafhankelijk ambtenaar moet strikter geregeld worden.’

Volgens de krant komen gevallen van misbruik veelvuldig voor in de sector. Zo kon een deurwaarder meer dan 10 jaar in de VS een paardenfokkerij uitbaten terwijl hij in Brussel ‘werkte’. De zaak werd geseponeerd zonder gevolg. Dat moet onmogelijk worden. Geens zal immers ook het Openbaar Ministerie vragen om de klachten die via de ombudsman komen strikt op te volgen.”

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20171006_03116168

 

Enkele voordelen om dus met een incassobureau samen te werken zijn :

✔︎ Minnelijke regelingen, dus geen gerechtelijke acties.
✔︎ Incassobureau moet zich aan de wettelijke voorwaarden houden. Zij mogen geen extra kosten aanrekenen.
✔︎ Kosten voor de debiteur zullen vele lager liggen (geen gerechtskosten, deurwaarderskosten,….)
✔︎ U zal als schuldeiser in de meeste gevallen nog met uw klant kunnen samenwerken nadat het dossier via een incassobureau wordt opgelost.